ANKARA / SİNCAN - Orhan Gazi Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Nis

Mevlana Celaleddin Rumi’nin mukaddes eseri Mesnevi öğrencilerimize tanıtıldı. Mesnevi’den okunan hikayelerle öğrenciler bilgilendi. Buradan öğrenilen kelimelerle öykü haritaları hazırlandı.

Nis

Bu ay yine yeni bir etkinlikte buluştuk. Öğrencilerimiz deyim kartları ile oyunlar oynadı. Deyim ve atasözlerini görsellere dökerek panolarımızı renklendirildi.

OCAK AYI DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ ETKİNLİKLERİ

İşte Orhan Gazi Ortaokulunun ocak ayı Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nde yaptıkları: Dede Korkut Hikayeleri okulumuzca okundu. Deli Dumrul dikkatleri üstüne çekti. Sınıflarda oynanan hatırlatmaca,  anahtar kelimelerle hikaye yazma etkinlikleri ve anlamını bul oyunu öğrenciler tarafından çook sevildi. Okulun son haftaları yapılan bu etkinliklerle renklendi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında yapılan Yunus Emre şiir dinletisinden fotoğraf ve videolar

Ara

DİLİMİZ ORHAN GAZİ’YLE ZENGİNEŞİYOR!!!

İşte Orhan Gazi Ortaokulu’ndan güzel bir çalışma daha. Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kasım ayında Ömer Seyfettin rüzgârı esti. Pembe İncili Kaftan hikâyesi tüm okulun zihninde yer edindi. Yapılan çizimler ve oluşturulan hikâye haritaları göz doldurdu. "Bilen Oturur" oyunu sınıfları şenlendirdi. Öğrencilerimizin tasarladığı sözlükler panomuzda sergilendi. Panomuz öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gördü.