T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Orhan Gazi Ortaokulu

Tarihçemiz

Okulumuz, komşu okullardan öğrenciler alınarak 29 Aralık 1999 tarihinde eğitim ve öğretime açılmıştır. Kuruluş aşamasında 960 öğrenci ile normal eğitim yapılacak şekilde planlanmıştır, fakat bölgedeki öğrenci yoğunluğu nedeniyle ikili öğretime aynı yıl geçilmiştir. İki yıl otuzar kişilik sınıflarda eğitim öğretim yapılmış, daha sonraki yıllarda öğrenci sayısı giderek artmıştır.

Okulumuz inşaat aşamasında iken Sühendan KÜRKLÜ hanımefendinin sağladığı maddi yardımlardan dolayı okulumuza kendi adı verilmiştir. Okulumuz Ankara Sincan ilçesi Akşemsettin Mahallesi Erk Sokak´ta bulunmaktadır. 3625 metrekare arsa üzerinde 2 katlı tek bina olarak yapılmıştır.

Okulumuz mahalle arasında oluşu ve çevresinde öğrencilere kötü örnek olacak mekan ve değişik ortamların olmaması öğrencilerimizin devam-devamsızlık durumları açısından son derece önemlidir.

Okulumuz Sincan´da Türkiye genelinde gezi düzenlenen, çocukların defalarca gezmelerine rağmen her seferinde yeniden keşfettikleri ve hoş vakit geçirdikleri, eğlendirirken eğiten Harikalar Diyarı´na yürüyüş mesafesindedir. Aynı zamanda okulumuzun hemen bitişiğinde Sincan Hayvanat Bahçesi yer almaktadır. Okulumuz caddeye yakın olduğu için öğrenci ve öğretmenlerimiz ulaşım problemi yaşamamaktadırlar.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.09.2013 - Güncelleme: 04.12.2017 17:25 - Görüntülenme: 2763
  Beğen | 10  kişi beğendi